Lejárt végre a metrópótlók ideje? Itt a BKV válasza

Pénzcentrum2022. március 17. 16:05

Újabb szakaszához érkezik az M3-as metró felújítása 2022 májusában, mivel három belvárosi állomást átadnak az utasforgalomnak. A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások rekonstrukciója a végéhez közeledik, a burkolatok lassan látni engedik az új terek látványvilágát.

A gépészeti és áramellátási rendszereket beépítették és folyamatosak a működési próbák. A hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését szolgálják a füstpróbák, melyekről rendszeresen tájékoztatást adnak. A füstpróbák során egy lehetséges tűz keletkezését mutatják be, és ellenőrzik milyen gyors és hatékony az adott területen a hő- és füstelvezetés, garantálva az utazóközönség biztonságos eljutását a kijáratokhoz. A hatósági ellenőrzéssel záruló folyamat a Semmelweis Klinikák állomáson sikeresen lezajlott, napokon belül pedig a Corvin-negyed állomás vizsgázik.

Befejeződött a vágánytér rekonstrukciója a Deák Ferenc tér – Nagyvárad tér között, ami feltétele a forgalom elindulásának.Az állomások utastereiben a belsőépítészeti kialakításokat végzik. Hamarosan az állomások építészeti koncepciójáról láthatnak összeállítást, amiben a tervezők látványterveiket is bemutatják.

Címlapkép: BKV

Címkék:
bkv, metró, metrókocsi, metrófelújítás, metrópótlás, semmelweis,