Ide menekül pihenni a vidéki magyar elit: húzósak az árak, de van, amit messze elkerülnek

Pénzcentrum2022. február 22. 08:15

A járvány harmadik hullámát követően egyre kevesebb intézkedés akadályozta a turizmust, 2021 júliusától már lényegében korlátozások nélkül fogadhattak vendéget a szálláshelyek. A kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) az év első kilenc hónapjában 11 millió 69 ezer éjszakát töltöttek a vendégek, 56%-kal, illetve 9,6%-kal kevesebbet, mint 2019 és 2020 azonos időszakában - írja a HelloVidék.

Hat, viszonylag kisebb vendégforgalmú megyében nőtt a vendégéjszakák száma 2020 január–szeptemberéhez képest, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból, ezek pedig Bács-Kiskun megye, Csongrád-Csanád megye, Nógrád megye, Pest megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Veszprém megye.

A hazai szálláshelyek fejlesztése érdekében 2017-ben indult útjára a Kisfaludy Program zászlóshajójaként a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció. Annak érdekében, hogy a magyarországi szálláshelyek meg tudjanak felelni a XXI. századi modern turizmus kihívásainak, és a vendégek egyre növekvő elvárásainak 2030-ig tartó futamideje alatt összesen 300 milliárd forintos keretet biztosít a szálláshelyek minőségi megújulására.

A konstrukció keretében közel 30 000 szoba újul meg, 5 000 új munkahely jön létre, a felújított szálláshelyeken pedig 20%-os árbevétel-növekedés prognosztizálható. A Konstrukció a meglévő és üzemelő szálláshelyek kategórián belüli szolgáltatásfejlesztések, kapacitásbővítéssel járó beruházások, valamint új szálláshelyek létesítését is támogatja. Fontos, hogy a látogatókat jó minőségű szálláshelykínálat fogadja, a szállások profilja és az általuk nyújtott szolgáltatások pedig illeszkedjenek nemcsak a vendégek elvárásaihoz, hanem a desztináció élménykínálatának egészéhez, sajátos márkaprofiljához is

- ismertette a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a HelloVidékkel. Ha érdekelnek a térségek, valamint, hogy hol lódult meg leginkább a belföldi turizmus, akkor olvasd el a cikket teljes terjedelmében a HelloVidék oldalán!

Címkék:
turizmus, vendéglátás, vakáció, hellovidék, pandémia,