Ez volt a slágerország az üdülő magyarok körében: a durvuló járványhelyzet ellenére is százezrek pihentek itt

Pénzcentrum/MTI2022. január 14. 14:03

Tavaly kétszer annyi magyar turista kereste fel Horvátországot, mint 2020-ban, és csaknem ilyen ütemben nőtt a vendégéjszakák száma is, amivel Magyarország a hatodik legjelentősebb küldő állam volt a múlt évben - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének igazgatója az MTI-vel.

Ivana Herceg tájékoztatása szerint 2021-ben több mint 450 ezer magyar turista 2,5 millió vendégéjszakát töltött az adriai országban, ez a vendégszámban az előző évhez képest 103 százalékos, a vendégéjszakákban pedig 90 százalékos bővülést jelent. Korábbi közlés szerint a 2019-es rekordévben 644 ezer magyar vendég csaknem 3,3 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban.

Az összesített adatok szerint 13,8 millió turistát és 84,1 millió vendégéjszakát regisztráltak tavaly Horvátországban, ami 2020-hoz képest 77 százalékkal több látogatót és 55 százalékkal több vendégéjszakát jelent. A külföldi vendégek 71,9 millió, a belföldiek 12,3 millió vendégéjszakát töltöttek Horvátországban, ami alapján 2019-hez képest a vendégszám a 67 százalékára, a vendégéjszakáké a 77 százalékára csökkent.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A közlemény szerint Kristjan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója a két járványév után a 2019-es rekordforgalom 90 százalékát szeretné elérni 2022-ben. A remények szerint idén ismét megrendezik az olyan, jelentős számú turistát vonzó rendezvényeket, mint a spliti Ultra Fesztivál, a zágrábi In Music Fesztivál, illetve ebben az évben elsőként tartják meg Horvátországban, Porecben az egyik legrangosabb triatlonversenynek tartott Ironmant.

Címkék:
utazás, fesztivál, nyaralás, horvátország, magyar, magyarok, vendégéjszakák, horvátország koronavírus,