Szélvihar pusztít a Balatonnál: elérte a ciklon a magyar tengert

Pénzcentrum2021. december 12. 12:13

Újabb mediterrán ciklon érte el hazánkat vasárnapra virradó éjszaka - írta az Időkép. Érkezésével egyre nagyobb területen fokozódott viharossá a szél mind a Dunántúlon, mind a keleti országrészben, ahova már a ciklon csapadékrendszere is megérkezett. 

A Balatonnál már éjjel hatalmas hullámokat korbácsoltak a 80-90 km/h-t meghaladó széllökések. A szél azóta sem csillapodott sokat. A legnagyobb széllökések a 80-90, néhol a 100 km/h-t is meghaladják, de volt ahol ettől is erősebb volt a szél.

A szél még mindig tombol a Balatonnál:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több területre is riasztást adott ki a viharos szél és a hóátfúvás miatt - figyelmeztetett Dóka Imre tűzoltó őrnagy, az OKF helyettes szóvivője. Vasárnap délben azt is közölte: a szél Hévízen, a Kossuth Lajos utcában egy szálloda tetejét megrongálta, Érden, a Kálvin téren egy templom tetőszerkezetét, Kaposváron az Álmos vezér utcában lévő kollégium tetejét hat négyzetméteren megbontotta, a tűzoltók rögzítették a meglazult elemeket.

Komárom-Esztergom megyében Bana és Ács között a hófúvás félméteres torlaszokat emelt, több autós elakadt. Az M1-es autópályán Győrnél egy korhadt fa a leállósávra dőlt, a 33-as főúton Poroszlónál szintén egy útra borult nagy méretű fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A 48-as főúton Debrecennél harmincméteres kidőlt fa miatt kellett beavatkozni - tette hozzá az őrnagy.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A rendkívüli időjárás miatt elmaradt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával szervezett Óváros téri piac Veszprémben, mert a viharos erejű szél vasárnap reggelre lerombolta a sátrakat - közölték a szervezők a program közösségi oldalán. Elmaradt a nagy szél miatt a bakonyi megyeszékhely vasárnaponkénti bolhapiaca, a "lengyel piac" is.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait, útnak indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról, a viharos szélben kellő óvatossággal haladjanak. Ha pedig bajba jutott embert, sérült közművet látnak, jelezzék a 112-es telefonszámon.

Címkék:
Balaton, vihar, szél, időjárás,