Érkezik a kőkemény hidegfront: éjszakai mínuszok és havazás is várható

Pénzcentrum2021. november 7. 09:01

Csapadékban gazdag idő várható és nyakunkon vannak a mínuszok is.

Vasárnap felhős idő várható, a sok felhőből pedig csapadék is érkezik, hajnalban még fagyhat, reggeltől már országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szorványosan esőzések várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű, napsütés csak északon, északnyugaton fordulhat elő. Fronthatással nem kell számolni, azonban fejfájás, dekoncentráltság előfordulhat a túlérzékenyeknél, a borús idő miatt a hőérzet csalóka lehet, érdemes rétegesen öltözködni.

A csapadékban gazdag idő egyeseknél ízületi panaszokat is okozhat, de görcsös panaszok, ingerültség, illetve vérnyomás-ingadozás is kialakulhat.  A közlekedőknek jó ha felkészülnek a vasárnap kora reggeli ködre és az abból fakadó rossz látási viszonyokra, majd napközben megzavarhatja őket az eső, a napsütés, majd az újra visszatérő csapadékos iőjárás

A csúszós utak mellett fokozott figyelemmel kell vezetni a már említett figyelemzavarok előfordulása miatt is. 

Hétfőn már aligha lesz kedvünk bármerre is indulni, hiszen folytatódik esős, borús időjárás, észak, északnyugat felől egyre nagyobb területen vékonyodik, felszakadozik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor. A legmagasabb északi, északnyugati hegycsúcsokon akár havazhat is. Délutántól az ország nagy részében eláll majd az eső, ám helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél. A hajnali 0 és 8 fokról 7 és 12 fok közé emelkedik a hőmérséklet - derül ki az OMSZ és az Időkép tudosításaiból.

Címkék:
havazás, időjárás, hőmérséklet, eső, , fagy, napsütés, vasárnap, időjárásjelentés, meteorológia, idő, mínusz,