Csúnya bírságot kap, aki nem hord maszkot a vasúton, Volánbuszon: itt vannak az új részletek

Pénzcentrum2021. október 29. 12:42

November 1-jétől kötelező a maszkviselés a MÁV–Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein. A cég közölte, hogy aki a felszólítás ellenére sem működik együtt, azt 8000 forintra büntetik.

November 1-jétől kötelező a maszkviselés a MÁV–Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein – közölte a MÁV Zrt.

A kormány döntésének megfelelően újra maszkhordási kötelezettség lép életbe a társaságnál. November 1-jétől a járműveken, a MÁV, a MÁV-HÉV és a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein egyaránt kötelező az orr és a száj eltakarása maszkkal.

Nem kell maszkot hordaniuk a hatévesnél fiatalabb gyerekeknek, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élőknek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A közlekedési szolgáltatók továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és a sorban állás és a személyes érintkezések csökkentésének érdekében részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlást.

Címkék:
MÁV, kötelező, bírság, járvány, büntetés, koronavírus, volánbusz, maszkviselés,