Ezekre a megyékre csapnak le a zivatarok a hétvégén: ezt nem ússzuk meg szárazon

Pénzcentrum2021. augusztus 7. 10:28

Zivatar alakulhat ki az ország nagy részén vasárnap, ezért elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat - írja a met.hu. Két megyében pedig a hőség tombol majd a villámok helyett.

Csongrád-Csanád és Békés megyék kivételével az országban mindenhol riasztás lesz érvényben zivatarra vasárnap. A két megyében viszont, ahol megússzák az esőt, villámokat, másodfokú riasztást adtak ki a hőség miatt: a napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű.

A mai napon sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Csapadék általában nem lesz, de a nyugati és északkeleti határvidéken kis eséllyel futó zápor előfordulhat. A délies szelet nagy területen élénk, a nyugati megyékben olykor erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Friss! A fokozódó hőség miatt az ország nagy részén ismét figyelmeztetéseket adott ki az Országgos Meteorológiai Szolgálat. Vasárnap estétől viszont zivatarokra is figyelmeztetnek. A szombat délután kiadott veszélyjelzés részletei ITT!

Címkék:
időjárás, nyár, hőség, zivatar,