Itt a BKK bejelentése: ezeket már hiába fogják keresni a budapestiek, eltűnnek az utcákról

Pénzcentrum2021. augusztus 4. 10:29

Megújulnak a budapesti BKV-jegyautomaták - írja közleményben a BKK. A kívülről nem látható újítások mellett az automaták számát is csökkentik a digitalizációra hivatkozva.

A BKK tájékoztatása szerint a jelenlegi rendszer már 7 éves, ezért időszerű a megújítása. Külsőleg nem változnak az automaták, de belülről átépítik azokat. A gépekbe korszerű vezérlőegységet szerelnek be, amely stabilabbá teszi a hálózat működését, a fejlesztés révén egyszerűbben és gyorsabban lehet javítani a hibákat.

A rendszer a mobiltelefon képernyőjéről is be tudja olvasni a QR-kódot. A megújuló készülékek 3G helyett nagy adatátviteli sebességű 4G/5G kommunikációra lesznek képesek, továbbá egyszerűbben lehet majd egy-egy új terméket bevezetni, és a fejlesztési lehetőségek is javulnak.

Hangsúlyozták: megváltoztak a vásárlói szokások, ma már minden tizedik BKK-bérletet mobiljegyként váltanak meg. Nő a bankkártyás fizetések száma is, az automatákból az utasok 70 százaléka így vásárol. Ezért a jövőben nőhet az olyan automaták száma, amelyeknél kizárólag bankkártyával lehet majd fizetni. Azonban a készpénzes fizetés lehetősége továbbra is elérhető lesz minden jelenlegi értékesítőponton - tették hozzá.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Az automaták megbízható működéséhez a felsorolt fejlesztések mellett új alapszoftver szükséges, amelyet térítésmentesen biztosít az üzemeltetést 2014 óta végző T-Systems. Az átállással párhuzamosan elindulhat az üzemeltetésre vonatkozó közbeszerzési eljárás is - tették hozzá.

Címkék:
bkk, bkv, jegy, bérlet, bkk mobiljegy,