Ilyen halat máshol nem kapsz az országban: tömegek rajonganak érte

HelloVidék2021. július 29. 08:15

Szilvásvárad nemcsak természeti szépségekben és ipari műemlékekben bővelkedik, de itt készül hazánk legfinomabb füstölt sült pisztrángja is, olyan technológiával, ami olyannyira egyedi, hogy az országban sehol másutt nem ismerik és használják, családi hagyomány és örökség. Így tényként állíthatjuk, hogy az itt kóstolt hal íze egyedülálló és utánozhatatlan.

Magyarország egyik legkedveltebb kirándulóhelye a Bükkben, Szilvásváradon található: az őskortól lakott völgy a latin sal alcali után szalalkálinak nevezett hamuzsír égetése után kapta a nevét. így lett belőle Szalajka-völgy. Számos látnivalóját és ipari műemlékét gyalogosan, kerékpárral vagy az erdei kisvonattal is felfedezhetjük.

De nemcsak természeti szépségekben és ipari műemlékekben bővelkedik a gyönyörű völgy, hiszen itt készül hazánk – tapasztalatból állítom - legfinomabb füstölt sült pisztrángja is, olyan technológiával, ami olyannyira egyedi, hogy az országban sehol másutt nem ismerik és használják, így az itt kóstolt hal íze valóban egyedülálló és utánozhatatlan.

A HelloVidék Sáfrány Lászlóval, a Sáfrány Pisztrángudvar tulajdonosával beszélgetett a messze földön híres füstölt pisztrángról. A szakember részleteket is megösztött a telep működéséről.

Címkék:
vállalkozás, utazás, hal, hellovidék,