Horror árak a Balatonnál: Horvátországban csak minimálisan drágább a családi nyaralás

Pénzcentrum2021. július 29. 15:01

Nagyon elszálltak az árak a magyar tengernél, Horvátországban csak minimálisan kell többet fizetni.

Míg a Balatonon közel félmillió forintot kell fizetnie egy 4 fős családnak 3 csillagos szállodában egy hétre, addig egy hasonló színvonalú horvátországi nyaralásért akár 600 ezer forintot is kérhetnek - számolt be az ATV Híradója.

Egy, a csatornának megszólaló társaság úgy nyilatkozott, hogy kilenc fő hét éjszakára nagyjából 445 ezer forintot fizetett a Balatonnál, az egyik balatonlellei klub ügyvezetője pedig azt mondta, hogy náluk a főszezonban 30 ezertől 90 ezer fointig vannak kétágyas szobák naponta, reggelivel és a wellness-használattal.

Az ATV összehasonlította a balatoni és a horvátországi szállások árait. A legnépszerűbb szálláskereső oldal adatai alapján egy három csillagos szállodában egy 4 fős családnak, két 12 év alatti gyerekkel egy szoba reggelivel, a horvátországi Fiumében átlagosan 512 000 forintba kerül egy hétre, Siófokon ennél valamivel kevesebbet, 462 000 forintot kell fizetni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szállás mellett az útiköltséggel is számolni kell. Budapestről Fiuméig több autópályadíjat kell fizetni, így az 15 000 forintba, míg a benzin oda-vissza 43 000 forintba kerül. Siófokra illetve vissza egy 10 napos autópályadíjjal és benzinköltséggel 11 000 forintból lehet elutazni.

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, árak, horvátország, szállás,