Egész évben Balaton: alapvetően változhat meg minden, ha ezt a tervet végrehajtják

HelloVidék2021. július 19. 08:16

Az új stratégiai célok javítanák például a balatoni gazdaság jövedelemtermelő és minőségi, egész éves foglalkoztatási képességét; növelnék a turizmusból származó bevételeket; a térség természeti forrásaira épített egészségipari szolgáltatásokat közvetítenének; ösztönöznék a helyben, vidéki térségekben előállított és feldolgozott egészséges élelmiszerek termelését, feldolgozását és fogyasztását; szorgalmaznák a táj fenntartható módon való használatát; illetve erőforrás hatékony közlekedési rendszert működtetnének a Balaton térségében.

Nyilvánosságra került Balaton Kiemelt Térség területfejlesztési koncepciója és területi tervei, amelyről most bárki elmondhatja a véleményét. A területfejlesztési törvény alapján a Balaton Fejlesztési Tanács készíti el és terjeszti a Kormány elé a Balaton Kiemelt Térség területfejlesztési tervdokumentumait. A 2021 utáni időszak balatoni fejlesztési irányait meghatározó területfejlesztési koncepció és program elfogadása ugyanis a tanács egyik kiemelt feladata. A tervdokumentumokkal kapcsolatosan egy stratégiai, környezeti vizsgálat is készül, aminek első változatát a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. társadalmi egyeztetésre bocsátotta.

A Balaton térségének dinamizálása, fenntartható gazdasági fellendítése, a régió ökológiai rendszerének megőrzésével együtt, hogy a térségben élők és dolgozók számára egész évben biztosítható legyen egy kiemelkedő minőségű élet és munkakörnyezet

- fogalmazza meg Balaton Kiemelt Térség Fejlesztési Program Koncepciója a fő célt. A koncepció, a stratégia, valamint az operatív program által megfogalmazott célkitűzések, beavatkozások megvalósításának módja jelenleg még kialakítás alatt áll, döntés erről csak később, várhatóan 2021. év végén – 2022. tavaszán várható.

A teljes cikk a pontos célkitűzésekről, változásokról a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
utazás, Balaton, turizmus,