Indul a magyar turisták rohama: "non plus ultra" hónappal számolnak a Balatonnál

Pénzcentrum2021. július 14. 09:02

A Balatonon növekedett meg a legnagyobb mértékben tavalyhoz képest a foglalások száma. Július második felére, és augusztusra is telt házzal számolnak mindenhol. Az InfoRádió a Balatoni kör elnökségi tagját kérdezte. 

Nagyon mélyről jövünk fel” – fogalmazott az InfoRádiónak Pach Gábor, hiszen, mint mondta, bár a január–február viszonylag erősnek volt mondható a Balatonnál, azt követően csaknem négy hónapon át semmi nem volt. „A mostani számok jók, de hatalmas a gödör, amit temetünk.

Az augusztus ugyanakkor már „non plus ultra” hónapnak ígérkezik, amely során mindenhol telt házra lehet majd számítani, bár ez már július második felében is esélyes. A Balatoni Kör elnökségi tagja arra is kitért, hogy nagyon jó iránynak tartja azt a kormányzati intézkedést, miszerint teljesen felszabadították a SZÉP-kártyáknak a használatát, vagyis teljesen szabaddá tették a „zsebeknek az átjárhatóságát”. Ennek köszönhetően a vendégek már mindenre használhatják, szálláshelyre, vendéglátásra, múzeumbelépőkre, akár különféle programokra is – sorolta.

Címkék:
Balaton, turizmus, vendégéjszakák, belföldi turizmus, balatoni kör,