Indul a magyar turisták rohama: rég nem látott forgalommal számolnak a Balatonnál

Pénzcentrum2021. július 2. 09:03

Fokozatos az újraindult szállodákban a forgalom felfutása. A balatoni hotelekben májusban még nem volt forgalom, míg a júniust élénk utazási érdeklődés jellemezte, bár ez még nem volt olyan jelentős, mint 2020 első nyári hónapja. A júliusi forgalom viszont nagyon erős lesz – árult el a Magyar Nemzetnek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános alelnöke. Baldauf Csaba szerint a keresleti oldalt erősíti, hogy a munkáltatók sok pénzt töltöttek fel a Szép-kártyákra. 

Nem lehet összehasonlítani a tavalyi év első felének forgalmát az ideivel, mert a májusi újraindulásig csak üzleti utakon lévő vendégeket fogadhattak a hotelek. És azt is látni kell, hogy az újranyitás nem egyszerre történt, voltak olyan egységek, amelyek csak pünkösdkor vagy utána nyitottak ki. Az eddigi forgalomveszteség tehát az idei nyitvatartási idő rövidségével magyarázható. Júniusban már számottevő belföldi érdeklődést tapasztaltunk, de a 2019-esnél jóval szerényebbet.

Azonban a július már nagyon erős látogatottságú lesz

– mondta a Magyar Nemzetnek Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége általános alelnöke. A korlátozások könnyítése is hozzájárul, hogy egyre dinamikusabban telítődnek a szálláshelyek 

Négycsillagos szállodájának történetében Baldauf elmondása szerint az elmúlt 25 év legerősebb hónapja volt a júniusi, ami azzal magyarázható, hogy a korábbi időszakra szóló foglalásokat vendégeink nem lemondták, hanem „előretolták” a mostani nyitásig – tette hozzá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lap kérdésére, hogy az elkövetkező két hónapban mi befolyásolja majd a kereslet növekedését, kifejtette: elsősorban az, hogy a több, bezárással telt hónap során megtakarított pénzt a családok nyaralásra költik, emellett az is hatásos, hogy a Szép-kártyákat a munkáltatók tavaly magas összegekkel töltötték fel, aminek nagy részét most tudják elkölteni a kártyatulajdonosok. Az is befolyásolja a keresletet, hogy észrevehető tendenciaként honfitársaink a bizonytalan külföldi utak helyett ebben az évben is inkább a hazaia­kat választják, és ehhez új, felfedezni való helyszíneket keresnek.

Az érdeklődés növekedése miatt idővel felmerülhet, hogy bővíteni kell a ­férőhely-kapacitást a tó körül. Baldauf Csaba rámutatott: szállodaépítési lázra nem kell számítani, a szállodaszövetség is a meglévő szálláshelyek fejlesztését szorgalmazza. Ami az új szállodaláncok Balatonon való megjelenését illeti, ez straté­giai kérdés. – mondta.

Címkék:
nyaralás, Balaton, magyarország, üdülés, magyar, baldauf, szálláshelyek,