Végre kiderült: ilyenek lesznek az új magyar rendszámok

Pénzcentrum/InfoRádió2021. június 3. 10:28

Jövő júliustól új rendszámot kapnak az új autók, de a régi azonosítók is velünk maradnak, amíg az adott autót végleg ki nem vonják a forgalomból – írja az Infostart.

Az Inforádiónak Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára beszélt az új rendszámokról:

Jövő júliustól új rendszámot kapnak az új autók, de a régi azonosítók is velünk maradnak, amíg az adott autót végleg ki nem vonják a forgalomból.

A tervek szerint a jelenlegi kombinációt a 4 betűből, illetve 3 számból álló rendszámtábla fogja felváltani. Az eddigi ideiglenes rendszámtáblák – E, M, Z, T és egyéb karakterek vagy karakterkombinációk – helyett egységesen I betűjelet fognak kiadni, illetve külön rendszámtáblái lesznek a taxiknak, a Magyar Honvédség, a rendőrség, az Országos Mentőszolgálat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve a büntetés-végrehajtás járműveinek. Ami megmarad a régiből, az a muzeális jellegű járművek, az oldtimerek rendszáma, az OT – ismertette az államtitkár.

Címkék:
rendszám,