Ide utaznak idén a külföldre vágyó magyarok: mutatjuk 2021 slágerdesztinációit

Magyar Nemzet2021. április 9. 09:31

Egy évvel a járvány kitörése után is töretlen, sőt fokozódik a magyarok utazási kedve. Már decemberben érezhető volt a külföldi utak iránti felfokozott érdeklődés, idén januárban és februárban pedig tovább nőtt azoknak a száma, akik negatív PCR-teszteredményük birtokában az egzotikus országokba, például Dubai­ba, a Maldív-szigetekre, Tanzániába, Mexikóba, a Dominikai Köztársaságba vagy a Seychelle-szigetekre utaztak

Töretlenül erősödik a lakosság utazási kedve: a negatív PCR-teszteredményt igazolók januárban és februárban az egzotikus országokba utaztak, míg a nyári szezonban a járványhelyzettől függően idén is a dél-európai országok és Egyiptom, Tunézia lehet a legnépszerűbb desztináció – mondta el Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke a Magyar Nemzetnek. Ha a járványhelyzet megengedi, akkor a nyári szezonban – a korábbi évek slágerhelyszíneit alapul véve – nem számítanak változásra a keresletben, már ami a népszerű úti célokat illeti.

Ez azt jelenti, hogy továbbra is a mediterrán klímájú dél-európai országok, illetve Egyiptom és Tunézia lehet a legnépszerűbb a külföldre készülők körében, akárcsak a korábbi években. A szakszövetség vezetője szerint viszont

nagyon kicsi az esélye a beutazó turizmus ősz előtti újraindulásának.

A szakértő szerint a külföldi turisták körében feltehetően már nem a két nagy tavunk, a Balaton és a Velencei-tó lesz a fő célpont, hanem elsősorban Budapestet vagy a termál- és gyógyvizekben gazdag régiókat fogják felkeresni a nyári szezont követően. A MUISZ elnöke szerint a külföldieket hazánkba csábító események közül a legjelentősebb az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és az annak során várható pápalátogatás lesz az ősszel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szakember arról is beszámolt, hogy a járvány kitörése után az utazási irodákban jelentősen megváltozott a teljes és a részmunkaidős foglalkoztatottak aránya, sok vállalkozás kényszerült radikális létszámleépítésre, miután lényegében megszűnt a piacuk. A szövetség adatai szerint a 2019-es évhez viszonyítva a koronavírus berobbanásának évében a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma hatvan százalékkal csökkent az utazási irodák területén, miközben a hat órában foglalkoztatottaké a kétszeresére nőtt.

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, Budapest, külföld, egyiptom, tunézia,