Sok autós örülhet: ezért most nem büntetnek a hatóságok

MTI2021. január 20. 18:01

Egyre többen tévednek pályamatrica-vásárláskor: rontják el a rendszámukat például a rendszerben. A neten vett matricák esetében most az üzemeltető ingyen javítja a tévesztéseket.

A járványidőszakban nem csupán az autópálya matricák online vásárlása futott fel, hanem ezzel együtt a tipikus felhasználói tévesztések száma is nőtt. A figyelmetlen, ugyanakkor jóhiszemű autósok számára jelenthet segítséget, hogy az e-AutópályaMatrica portálon vásárolt autópálya matricák esetében az üzemeltető Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. Magyarországon forgalomba helyezett gépjárművek esetében átvállalja a tévesztés (téves díjkategória, rendszámelírás, téves felségjel) korrigálásáért befizetendő ügyintézési díjat.

A figyelmetlen autósok életét leginkább megkeserítő tévesztések a következők:

Téves díjkategória módosítása

Téves díjkategóriával vásárolt matrica esetén a jogosultság érvényességi időtartamán belül lehetőség van a díjkategóriát a megfelelő díjkülönbözet megfizetése/visszaigénylése mellett a díjrendeletben meghatározott helyes kategóriára módosítani.

Rendszámelírás korrigálása (3 karakter erejéig)

Legfeljebb 3 karakter eltérésig a téves rendszám miatt kapott pótdíjfizetési felszólítás kézhezvételét követő 60 napon belül lehetséges a helyes rendszám rögzítése.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Téves felségjel korrekciója

A pótdíjfizetési felszólítás kézhezvételét követő 60 napon belül lehetőség van a helyes felségjel rögzítésére.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati szolgáltatásaként igénybe vehető korrekciók ügyintézési díja egységesen 1470 Ft. A vásárló tehát saját maga veszi igénybe a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati szolgáltatásait, rendezi a díjat, amit a Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. utólag megtérít a díj megfizetését igazoló bizonylat alapján.

Címkék:
utazás, büntetés, matrica, robotok, autópálya matrica, pályamatrica, autópálya pótdíj,