Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. január 2.)

Pénzcentrum2021. január 2. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2021. január 2., szombat.

Névnap

Ábel

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 362.61 Ft
USD: 296.82 Ft
CHF: 335.35 Ft
GBP: 405.65 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 0.00
OTP: 13360 Ft
MOL: 2190 Ft
RICHTER: 7440 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Január 2. szombat: A ködfoltok feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk, délkeleten több, másutt kevesebb napsütéssel, majd a délutáni óráktól nyugat felől vastagszik a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon a késő délutáni, esti óráktól több helyen eleredhet az eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, északon mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Január 3. vasárnap: Kora délutánig erősen felhős vagy borult marad az ég, a Dunántúlon és a középső országrészben többfelé, keleten helyenként eső, záporeső is várható, majd dél felől vékonyodik, nagyobb területen fel is szakadozhat a felhőzet, és szűnik a csapadék. A keleti, délkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, sőt az Alföld déli és keleti részén 10, 11 fok is lehet.

Január 4. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Kezdetben a keleti, majd az északkeleti szél élénkülhet meg helyenként. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Főként éjszaka lehet párás, foltokban ködös az idő, majd szombat napközben javulnak a látási viszonyok. Éjszaka néhol előfordulhat szitálás, esetleg ónos szitálás, de számottevő csapadékra majd csak szombat délutántól, estétől számíthatunk a Nyugat-Dunántúlon.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Melegfronti hatásra számíthatunk. Az arra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, fáradtságérzet, álmatlanság.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,