5 egynapos túraútvonal a Balaton környékén családoknak

Biró Attila2020. október 30. 16:48

Magyarországon kirándulni jó! Összegyűjtöttünk 5 egynapos túraútvonalat a Balaton környékén családoknak. Olyan helyszíneket mutatunk, amit a család minden tagja könnyen teljesíthet.

Bár az új koronavírus-járvány miatt a külföldi utazások szinte teljesen ellehetetlenültek, azért még Magyarországon is bőven van lehetőség utazgatni. Igen, még így ősszel is, hiszen a tájak gyönyörűek, és még az időjárás is bőven partner a kirándulásszervezésekben. 

Barna Béla világjáróval most olyan Balaton környéki egynapos túrákat gyűjtöttünk össze, amiket a család bármelyik tagja kényelmesen teljesíthet. Kevésbé ismert, gyönyörű panorámás helyek, írói rejtekutak, illetve a balatoni Riviéra is helyet kapott listánkon. Jó kirándulást!

5 egynapos túraútvonal a Balaton környékén családoknak

Balatonalmádi, Vörösberényi-kilátó

Érdemes bejárni azt a területet, melyet Lóczy Lajos magyar geológus csak úgy hívott, hogy a balatoni Riviéra. Keressük föl Vörösberényben a Wesselényi-kilátót (Óvári messzelátó), illetve a Csere-hegyi Szabadság-kilátót is. Gyönyörű panorámában nem lesz hiány, és ha már errefelé járunk, továbbtúrázva az alsóörsi Somlyó-kilátót se hagyjuk ki a repertoárunkból. És mindez simán belefér egyetlen napba, úgyhogy jó barangolást!

Balatonfüred, Tamás-hegy

Bár Balatonfüred felkapott hely, kirándulásnak kevesebben vágnak neki ezen a vidéken. Pedig a Tamás-hegyet (315 m) kár lenne bárkinek is kihagynia. Főleg az irodalomkedvelőknek, hiszen a hegyen irodalmi ösvény vezet végig Jókai Mór Aranyember c. művének alapján. A panoráma gyönyörű, a Tamás-hegyi kilátóból majd az egész Balatont be lehet látni, míg a hegy lábánál felkereshetjük a Lóczi-barlangot is.

Tihanyi-félsziget, nem csak az ófalu

A Tihanyi-félszigeten érdemes felmenni az Őrtorony-kilátóba, ami az Apáti-hegyen (216 m), Sajkod kis települése felett található. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Egyértelműen ez az egyik legjobb balatoni panoráma, igazán különleges élmény 

- vallja Barna Béla, aki azt mondja, a kilátó túra után tulajdonképpen végig lehet gyalogolni a félsziget tetején, a Csúcs-hegy (232 m) irányába. És aki akar persze, az a tihanyi ófaluban is jócskán elidőzhet.

Csobánc

A Tapolcai-medencében található Csobánc (378 m), jóval kevésbé ismert, mint a felkapottabb Szigliget vagy a Badacsony. De szépségben mindenképpen vetekszik velük. Ráadásul a csobánci hegyen még romvárat is láthat az ember, Csobánc várát. 

Hegyestű

Hegyestű egy tanúhegy, ami Monoszló és Zánka között helyezkedik el. Ez egy félig elbányászott hegy, aminek következtében a túra során megcsodálható a hegy belső szerkezete, például az oszlopokká szilárdult bazalt. Hegyestűn található geológiai bemutatóhely is, ez bár belépős, érdemes lehet itt elidőzni. Maga a hegy 1 óra alatt is bejárható, de a környéken simán el lehet tölteni egy egynapos kirándulóidőt.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, Balaton, túra, omv, kirándulás,