Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. október 24.)

Pénzcentrum2020. október 24. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2020. október 24., szombat.

Névnap

Salamon

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 365.30 Ft
USD: 307.76 Ft
CHF: 340.60 Ft
GBP: 401.73 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 0.00
OTP: 0.0 Ft
MOL: 0.0 Ft
RICHTER: 0.0 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Október 24. szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Az Észak-Dunántúlon, illetve kisebb eséllyel az Északi-középhegység környezetében tartósan megmaradhat a párásság, köd. A déli megyékben több helyen, másutt helyenként valószínű eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután többnyire 13 és 18 fok között alakul, de a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében néhol csak 10, 12 fok valószínű. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Október 25. vasárnap: Nyugaton főleg rétegfelhőzetre számíthatunk, helyenként felszakadozással, az ország délkeleti, keleti felén vastagabb lesz a felhőtakaró. A ködfoltok napközben vékonyodnak, zsugorodnak, a délutáni, esti órákban ismét sűrűsödnek, terjeszkednek. Északnyugaton inkább csak szitálás fordulhat elő néhol, máshol több helyen valószínű eső, zápor. Az északi, északkeleti szél néhol időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Október 26. hétfő: Egyre többfelé vékonyodik, felszakadozik a felhőzet, de maradhatnak erősebben felhős vidékek, főleg északkeleten. Elsősorban keleten és északon valószínű néhol szitálás, kisebb eső, zápor. A déli szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon erős lökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Hazánk déli, délkeleti részén többnyire kedvezők lesznek a közlekedés időjárási feltételei. Északnyugaton, északon, azonban hajnalban köd és rétegfelhőzet képződik, és ez ott helyenként napközben is tartósan megmarad, emiatt arrafelé romlanak a látási viszonyok, a szitálás miatt csúszósak lehetnek az utak.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Hidegfronti tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél. Többeknél jelentkezhetnek többek között gyomorgörcs, migrén, illetve a légúti panaszok is felerősödhetnek.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax, karácsonyi nyitvatartás,