Óriási jobb egyenest kapott Budapest: legalább 1 év, mire kilábalhat ebből

24.hu2020. szeptember 24. 10:01

Valós veszéllyé vált, hogy az újabb határzár bevezetése miatt még nagyon hosszú ideig nem lesznek Budapesten turisták, ezt pedig megannyi étterem, bár, szálloda csődjét is okozhatja, ami majd a későbbiekben még jócskán visszaüthet - írja a 24.hu.

Budapesten még minimum fél évig nem lesz normális léptékű turizmus, ami rengeteg bár, szálloda, étterem csődjét okozhatja. Ezzel pedig az az igazán nagy probléma, hogy ha a most csődbe jutó vállalkozások zárva lesznek, akkor ha helyre áll a megszokott körforgás, akkor a Budapestre érkező turisták azt tapasztalják majd, hogy a fővárosban már nincs semmi - többek között erről beszélt a lapnak Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője.

A szakember az interjúban beszélt arról is, hogy bár szerinte is a legfontosabb az emberek élete a koronavírus járvány idején, a teljes határzárat túlzásnak tartja, hiszen az, ahogy fogalmaz, elképesztő károkat okoz a turizmusban és vendéglátásban. 

Más európai országban nincs ilyen szigor, Magyarország viszont bezárt, így senki nem fog idejönni

- mondta el a lapnak. Faix Csaba arról is beszélt, hogy az egyik legnagyobb kihívás most a szektorban, hogy a képzett szakmunkaerőt meg tudják tartani a vállalkozások, mert ha őket most elveszítik, akkor később nem vagy csak nagyon lassan lehet majd ezt pótolni.

A szakember ezen felül rámutatott arra is, hogy a normális élet többé-kevésbe 1 év múlva állhat vissza a turizmusban, meglátása szerint ha egy úti cél biztonságosnak tekinthető, akkor azután 6 hónappal kezdenek el oda utazni az emberek.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, turizmus, vendéglátás,