Rövidesen heves zivatar csap le az országra: ez a két megye úszhatja meg szárazon

Pénzcentrum2020. szeptember 23. 14:57

Kora délutántól a Dunántúlon, majd később már a Duna-Tisza közén is számítani lehet a záporok mellett elszórtan zivatarokra is. A zivatarokat szélerősödés, egy-egy helyen 60 km/h-t meghaladó széllökés, intenzív csapadék, esetleg jégeső kíséri. Késő estétől fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át a labilisabb légtömeg.

"Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!" - írja a met.hu minden magyarországi megyével kapcsolatban, kivéve Hajdú-Bihart és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. Csütörtökre virradó éjszaka, csütörtök kora reggel az Alföldön, északkeleten várható helyenként zivatar. Csütörtök napközben az Alföld északkeleti részén, illetve az Északi-középhegységben (főként Borsodban) számíthatunk zivatarok kialakulására, melyek estére lecsengenek

Az allergiások örülhetnek?

A parlagfű pollenszórása fokozatosan csökken, bár az elkövetkező napokban továbbra is a magas tartományban várható. Az élénk szél helyenként még felkavarhatja a leülepedett pollenszemeket, mely nagyon magas pollenkoncentrációt és erős tüneteket okozhat. A hidegfront után szombaton enyhülésre számíthatunk, vasárnap ismét kissé erősödhet a pollenterhelés, főleg az ország középső és nyugati részén.

Pénzre van szükséged? Használd a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát!

Címkék:
időjárás, zivatar, pollen, zápor, előrejelzés,