Balatoni éden lusta fővárosiaknak: ezek a legközelebbi ingyenes strandok

Pénzcentrum2020. július 17. 14:35

Ugyan folyamatosan csökken a Balaton környéki szabadstrandok száma, azért még akad belőlük bőven. Főleg azért érdemes felkutatni őket, mert idén ismét drágultak a jegyárak, a legdrágább balatoni strandbelépő 1700 forint. Rengeteget spórolhat, aki figyelmes.

Habár az időjárás ezen a hévégén nem éppen a megszokott július közepi arcát mutatja, a magyarok utazási hajlandósága viszonylag magas, és tízből négy magyar nem fél a járvány utáni turisztikai utazásoktól. Úgy tűnik egyértelműen a Balaton idén a legnépszerűbb belföldi úti cél, özönlenek az emberek a magyar tenger partjára - derült ki egy felmérésből.

Nem is csoda, hiszen ma már rengeteg szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt a térség, sőt, komoly strandgasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak az idelátogatók.

De mégis hova?

A strandbelépők árai azonban évről évre folyamatosan emelkednek mint ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, jórészt az önkormányzatok extra terhei, valamint a járványügyi védekezés plusz költségei miatt. Vannak azonban szép számmal ingyenes strandok is a tó környékén, igaz ezek nagyrész a Budapesttől távolabb fekvő déli parszakaszon, ám nem lehetetlen találni viszonylag közeli szabadstrandot sem. 

Itt van mindjárt a balatonakarattyai Gumirádli szabadstrand, mely mindössze 94 kilométerre van a fővárostól, és ha nem a legnagyobb csúcsforgalomban indulunk útnak, egy laza óra alatt lent lehetünk kocsival. A strandon büfé, fagyizó, homokozó, fából készült mászóka és hinta található, és vízi mentő szolgálat is - írja a Csodálatosbalaton.

Szintén nem kell sokat autóznia annak aki a balatonkenesei Alsóréti szabadstrandot választja, ahol ingyenes mosdó és öltöző működik, sőt, a parkolás is ingyenes. Nyugodt, családias környezetével igazán kellemes strandolást kínál.

Balatonvilágos is mindössze 93 kilométerre van Budapesttől, ahol az Alsóréti szabadstrand senkinek nem fog csalódást okozni. Gyerekeknek homokozó, a kerékpárral érkezőknek ingyenes biciklitároló áll rendelkezésükre. A víz fokozatosan mélyül, és nagyon tiszta.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kicsit ugyan már messzebb van Szántód, 119 kilométer, ám itt két ingyenes strand is várja a látogatókat: a Rigó utcai szabadstrand és Juhász Gyula utcai szabadstrand (Beach Party). 

A szintén nem túl messzi Zamárdiban pedig egyenesen 7 szabadstrand van, mint kiváló:

  • Nagystrand (Bácskai utcai)
  • Jegenye téri szabadstrand
  • Táncsics utcai szabadstrand (T-Beach)
  • Kiss Ernő utcai szabadstrand
  • Keszeg utcai szabadstrand
  • Klapka utcai szabadstrand
  • Gyöngyvirág és Pipacs utcai szabadstrand

 

Címkék:
utazás, Balaton, strand, nyár, szabadstrand, strandbelépő, parkolás budapest,