Esővel búcsúzik a hét: közeleg a fordulat az időjárásban

Pénzcentrum2020. május 17. 10:48

 A Kárpát-medence időjárását a napok óta felettünk lévő hullámzó frontálzóna alakítja, de vasárnap estére ismét emelkedik a légnyomás.

Vasárnap kezdetben erősen felhős, borult idő várható sokfelé csapadékkal, a délutáni órákra szakadozni kezd a felhőzet, és egyre kevesebb helyen, inkább csak a keleti országrészben várható kisebb eső, zápor, néhol zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, az északon, illetve egy-egy erősebb záporgóc mentén erősödhet meg az északi, északnyugati szél - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 18 és 23 fok között várható, a tartósan borult, csapadékos keleti tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Hétfőn napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és változó mennyiségű - inkább délen a több - fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható. Aztán jövő héten újra csapadékosabbá válik az időjárás.

Címkék:
utazás, időjárás, időjárás-jelentés,