Hétfő reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. április 27.)

Pénzcentrum2020. április 27. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, a nagy boltláncok akcióiról vagy éppen a lottószámokról? Nem tudod eldönteni, hogy melegen öltözz, vagy lengén? Vagy csak a forint aktuális árfolyamára vagy kíváncsi? A Pénzcentrumon most minden fontos információt elolvashatsz egy helyen! 2020. április 27., hétfő.

Névnap

Zita

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 355.26 Ft
USD: 327.53 Ft
CHF: 336.92 Ft
GBP: 407.33 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 32964.67
OTP: 8400 Ft
MOL: 2010 Ft
RICHTER: 6560 Ft

HatoslottóX

A sorsolás dátuma: 2020.04.26.
Az Hatoslottó nyerőszámai a 17. héten emelkedő számsorrendben a következők:
12, 13, 15, 25, 38, 43
Joker: 654720

Ezen a héten (17.) nem volt telitalálat. További nyeremények:

5 találat: egyenként 391 335 forint
4 találat: egyenként 7 545 forint
3 találat: egyenként 7 545 forint

A 18. játékhét várható főnyereménye 245 millió forint lesz a Hatoslottón.

Országos középtávú előrejelzés

Április 27. hétfő: Délelőtt elsősorban a nyugati országrészben és az északkeleti megyékben lesz több a felhőzet, másutt sok napsütésre számíthatunk, de a délutáni órákban már keletebbre is megnövekszik a gomoly-, illetve fátyolfelhőzet. Délutántól nyugat felől elszórtan valószínű zápor, zivatar. Éjfélig nagyjából a Duna vonaláig juthat el a csapadékzóna. A délies szelet főként a nyugati tájakon élénk lökések kísérik, de zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű. Késő estére 9 és 16 fok közé hűl le a levegő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Április 28. kedd: Gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre van kilátás, majd délután délnyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. Elszórtan várható zápor, zivatar. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül, azonban zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Április 29. szerda: A fátyolfelhőzet mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél délnyugatiról nyugatira, majd északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, északnyugaton, nyugaton lesz a hűvösebb.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Délután elsősorban az ország északi felén viharos erejű széllökésekre lehet számítani, de a déli területeken is erős, viharos közeli lökések várhatók. Az erős, viharos széllökéseket többfelé porviharok is kísérhetik, ami a látási viszonyok romlását okozza majd. Északkeleten és délnyugaton a délután folyamán záporok, zivatarok is előfordulhatnak, itt a közlekedők csúszós útszakaszokra is számíthatnak. Az esti órákra a szél veszít az erejéből, de késő estig még országszerte előfordulhatnak élénk, helyenként erős lökések. Vasárnap napközben már csak az északi területeken lehet élénk széllökésekre számítani.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Az időjárás a melegfrontra érzékenyek számára okozhat panaszokat: fejfájást, migrént, koncentrálási nehézségeket, tartós álmosságérzést.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, győrfi pál, bux, névnap, dax,