Ezek a következő évtized legfontosabb fejlesztései a Balatonnál

HelloVidék2020. április 17. 08:14

Társadalmi egyeztetésre bocsátották a Balaton Kiemelt Térség Hosszútávú Fejlesztési Koncepcióját, amely a 2030-as évig határozza meg többek között a magyar tenger jövőképét, fejlesztési elveit és átfogó céljait - írja a HelloVidék.

Számos fejlesztés várható a következő években a magyar tengernél. Ezek részleteit és kereteit a Balaton Kiemelt Térség Hosszútávú Fejlesztési Koncepció rögzíti, amelynek módosított és aktualizált változatát február végén fogadta el és bocsátotta társadalmi egyeztetésre a Balaton Fejlesztési Tanács. Elkészítésénél elsődlegesen a Balaton térségének sajátos természet-földrajzi, illetve gazdasági helyzetéből következő célok, illetve kapcsolódó eszközök integrálását vették figyelembe a szakemberek, amelyben a Balaton térségben található megyék fejlesztési koncepciói is iránymutatást adtak.

Fő cél a Balaton térségének dinamizálása, fenntartható gazdasági fellendítése, a régió ökológiai rendszerének megőrzésével együtt, hogy a térségben élők és dolgozók számára egész évben biztosítható legyen egy kiemelkedő minőségű élet és munkakörnyezet. Ehhez kapcsolódó átfogó cél a megbízható jövedelem-szerzés és javuló életminőség biztosítása a helyi lakosok számára; a vonzó működési környezet megteremtése elsősorban szolgáltatásokat kínáló és innovatív, magas hozzáadott értéket előállító és döntően magasan képzett munkatársakat foglalkoztató vállalkozásoknak; a Balaton térségébe látogató turisták tartózkodási idejének növelése; valamint a változó igényekhez rugalmasan igazodó intézmények és szervezetek kialakítása

- mutatott rá a Balaton Fejlesztési Tanács.

A koncepció részleteit a HelloVidék cikkében találod.

Címkék:
utazás, Balaton, turizmus, fejlesztés, magyar tenger,