Hózápor, eső, szél: kemény hidegfront rohanja le az országot jövő héten

Pénzcentrum2020. április 12. 08:30

 A Kárpát-medence fölé vasárnap pár fokkal melegebb, és kissé nedvesebb léghullámok érkeznek. Hétfőtől azonban jön a lehűlés.

Vasárnap az Alpokalja fölé egy-egy zápor besodródhat. Délire fordul a szél, és a Kisalföld térségében néhol megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de a fagyzugos tájakon gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 20 és 25 fok között várható. Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de melegfront jellegű panaszok - fejfájás, koncentrálási nehézségek, vérnyomás-ingadozás - előfordulhatnak a fokozottan érzékenyek körében - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A hétfőn este érkező markáns hidegfront előtt ugyan még kitart a 20-25 fokos meleg idő, azonban a változás szelét már ekkor érzékelhetjük.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn eleinte csak fátyolfelhők lesznek az égen, majd erősen megnövekszik a felhőzet, és északon estétől záporesők alakulnak ki. Napközben a délnyugati, késő estétől az északnyugatira forduló szél erősödik meg. 22 fok körüli maximumok várhatók.

Kedd hajnalban, reggel még több helyen lehet eső, zápor, melyet

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
néhol havas eső vált fel.

Déltől csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Viharossá fokozódik az északnyugati szél, mellyel 10-15 fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe: a legmagasabb hőmérséklet csak 9 és 14 fok között alakul.

Szerdaán és csütörtökön friss, tiszta időre, újra sok napsütésre van kilátás. Reggelente országos fagyra készülhetünk, délutánonként 13-20 fok várható.

Címkék:
utazás, időjárás, hidegfront, fagy, időjárás előrejelzés, köpönyeg.hu,