Koronavírus: így menekülnek nyaralóikba a városlakók, sokan nem nézik jó szemmel

Népszava2020. március 23. 08:29

A népszerű üdülőhelyek állandó lakosai félnek a vidékre tartó "pestiektől", s ezt csak fokozza az információhiány - írja a Népszava.

Nyílt levélben kérte múlt héten a nyaralótulajdonosokat Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, maradjanak, lakhelyükön, ne utazzanak a városba, mert a helyi szolgáltatók nincsenek felkészülve tömegek fogadására és az egészségügyi kapacitások is végesek, főleg, hogy az egyetemisták és a külföldön dolgozók is hazatértek - emlékeztet a lap. A siófoki eset azonban nem egyedi. Más tóparti, hegyvidéki és dunakanyari üdülőtelepüléesn hasonló a helyzet:

sok nyaralótulajdonos a városokból a kistelepülésekre költözve próbálja elkerülni a koronavírus-járványt.

A helyeik például Balatongyörökön is tartana a városból leszállingózókra. A település polgármestere szerint az a baj, hogy sokan úgy élnék meg a helyzetet, mint valami extra szabadságolást

Sok kisgyerekes család jelent meg a nyaralójukban, s már ki kell raknunk a játszóterekre, a parkokba és a sétányokra a járványveszélyre figyelmeztető táblákat, mert az emberek úgy gondolják, itt nem fenyegeti őket a koronavírus

- mondta el Györök polgármestere, aki szerint náluk is fent áll a fentebb említett helyzet. Máriafürdőn is hoztak intézkedéseket például a bevásárlásoknál, ám a polgármester szerint az unatkozó nyaralók sétálgatnak, beülnek a nyitva tartó vendéglátóhelyekre, korzóznak a mólón: mintha tavaszi szünet lenne.

Ezzel szemben Abádszalókra eddig még kevesen érkeztek, illetve a Heves megyei Poroszlón sincs félelem a nyaraló-tulajdonosokkal szemben, akik érkeztek is, nem kóricálnak.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, Balaton, nyaraló, karantén, nyaralók,