Örülhetnek a busszal közlekedő magyarok: erre senki sem számított

Világgazdaság2019. október 17. 08:31

Rohamtempóban, például járműbeszerzéssel készül a teljesen állami tulajdonba kerülő Volántársaság a buszos piac liberalizációjára - írja a Világgazdaság.

Újabb csaknem ezer - pontosan 943 - busz beszerzését készíti elő a Volánbusz Közlekedési Zrt. szakmai körökben megjelent információk szerint. A szokatlanul nagy volumenről szóló tendert várhatóan több körben írják majd ki, sikeres lezárulásuk esetén a következő években összesen csaknem 1600 járművel frissülhet az állami busztársaság flottája - írja a lap.

A lap úgy tudja, hogy a tervek szerint ebből 638 busz jövőre már forgalomba is áll. Mindegyik légkondicionált lesz, és megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. A távolsági és a turistajáratokon wifi is lesz.

A lap megkeresésére a társaság a körvonalazódó, ezerdarabos tenderre nem tért ki, de megerősítette, hogy a nyáron megindított közbeszerzéseknek köszönhetően 638 korszerű busszal újul meg 6700 egységből álló flottája. Azt írják, hogy ezek legkorábban jövő év második felétől közlekedhetnek.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, volán, beszerzés, volánbusz, buszbeszerzés, liberalizáció,