Brutális ingyenpénz-osztás indul: itt lehet jelentkezni a 670 ezer forintra

Világgazdaság2019. szeptember 30. 09:28

A jövő év elején már megnyílik az az online felület a Tempus Közalapítványnál, ahol jelentkezni lehet a kéthetes, intenzív nyelvi kurzusokra - írja a Világgazdaság.

A jövő év elején megnyílik az az online felület a Tempus Közalapítványnál, ahol jelentkezni lehet a kéthetes, intenzív nyelvi kurzusokra - mondta a Világgazdaságnak Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos. Fontos tudni, hogy a jelenleg 9. és 11. évfolyamra járó, gimnáziumban és szakgimnáziumban tanuló, nappali tagozatos diákok utazhatnak majd a kéthetes nyelvi kurzusra, négy (angol, német, francia és kínai) nyelvterületen. A célországok az Egyesült Királyság, Írország, Málta, Franciaország, Németország, Ausztria és Kína. 

A kínai nyelv specialitása miatt ugyanakkor a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanulói számára csak meghívásos alapon, szervezett keretek között és csoportosan utazva nyitják majd meg a lehetőséget a kiutazásra. A programra a biztos szerint a költségvetésben harmincötmilliárd forint van betervezve, de ha szükséges emelik az összeget.

A finanszírozásról egyelőre annyit tudni, hogy az utazási költséget a zsebpénzzel együtt a családoknak utalják majd előre. Mindez nagyjából azt jelenti, hogy személyenként kétezer eurós ösztöndíjjal kalkulálnak, de a program előkészítői dolgoznak azon, hogy országonként és régiónként súlyozzák a költségeket. Nyolc diákkal mehet egy kísérő tanár, akinek a költségeit szintén fedezi a program.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, ösztöndíj, nyelvtanulás, tempus,