Új járműveket szerez be a BKV: ilyen hajók járnak majd a Dunán

Világgazdaság2019. szeptember 25. 08:30

Modern és akadálymentes, a jelenlegieknél nagyobb kapacitású, korszerű tervezési elvek szerint készülő új hajók beszerzését tervezi a BKV: a fejlesztést az indokolja, hogy a Duna fővárosi szakaszán közlekedő BKV-hajók átlagéletkora 41 év.

A közlekedési vállalat új hajók beszerzését tervezi a közeljövőben - tudta meg a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kommunikációs osztályától. A BKK-nál hangsúlyozták, hogy a menetrend szerint közlekedő vízi járműveik főgépei jó állapotban vannak, azokat az utóbbi években cserélték le újabbakra és erősebbekre.

A hajók kihasználtsága jó, évente átlagosan 300 ezren utaznak a BKK hajóival, ebből mintegy 60 millió forint bevétele származik a társaságnak. A hétvégéken eladott jegyek darabszáma általában mintegy 90 százalékkal haladja meg a munkanapokon eladottakét.

A hajójáratok igénybevételének mértéke nagyban függ az időjárástól, jelentős eltérés tapasztalható az utasszámokban akár egyik napról a másikra is

- közölték. A dunai hajójáratokon legutóbb márciusban és augusztusban végeztek utasszámlálást egy-egy munkanapon, illetve hét végén. A hozzávetőleges napi utasszám a tavaszi hónapban munkanapon 800, hét végén 2000 körül alakult. A nyár végére ez az érték jóval magasabbra nőtt, munkanapon 2300-an utaztak hajóval, hétvégén hozzávetőleg 3 ezren.

Címkék:
utazás, közlekedés, bkk, bkv, hajó, korszerűsítés,