Újabb zónában fizetős a parkolás Budapesten: már szórják is a büntetéseket

Pénzcentrum2019. augusztus 9. 15:29

Újabb fizetőzóna élesedett Budapesten: már el is kezdték osztogatni a mikuláscsomnagokat. Sokan csak megszokásból parkolnak, így könnyen pórul lehet járni!

A budai XI. kerület több szakaszán is most válik fizetőssé a parkolás - olvasható a BPiautósok.hu portálon.

A főváros és a kerület közötti megállapodás értelmében a jelenlegi díjfizetős várakozási övezet területén a fővárosi tulajdonban lévő utakon kialakított 1356 parkolóhelyen is bevezetik a nyár folyamán a fizetős parkolást. Az érintett területekre a parkolóautomaták már kikerültek és üzemelnek, a parkolóőrök pedig tömegesen osztogatják a kis kék mikuláscsomagokat.

A Fehérvári úton viszont sokan most is megszokásból parkolnak, szinte minden ablaktörlő alatt ott lapul a kis kék csomag a portál tapasztalatai szerint.

Az érintett útszakaszok:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Bartók Béla út (a Szent Gellért tér és az Ulászló utca között),
  • Irinyi József utca,
  • Bocskai út (a Fehérvári út és a Tas vezér utca között),
  • Villányi út (a Móricz Zsigmond körtér és a Tas vezér utca között),
  • Fehérvári út (a Móricz Zsigmond körtér és a Hamzsabégi út között),
  • Október huszonharmadika utca,
  • Bogdánfy utca,
  • Műegyetem rakpart.

A meglévő övezet területére kiadott lakossági parkolási engedélyek érvényben maradnak a fővárosi tulajdonban lévő utakon is, ezért aki ilyennel már rendelkezik, annak további teendője nincsen.

Címkék:
utazás, Budapest, parkolás, büntetés, fizetős parkolás, fizetős utak,