Lezárják a kapaszkodósávot: itt lesznek nagy dugók csütörtöktől

Pénzcentrum2019. június 4. 21:25

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Babatpuszta térségében, a 30-as és a 33-as kilométerszelvények között rézsűcsúszás miatti helyreállítási és aszfaltozási munkákat végeznek a szakemberek 2019. június 6-tól várhatóan 2019. szeptember 15-ig. A tavaszi munkakezdést a húsvéti és május elsejei szabadságolásos időszakokat követő hónapokra ütemezték be, mivel az átfogó helyreállítási munkálatokhoz az érintett szakaszon a kapaszkodósávot le kell zárni, 100 km/órás sebességkorlátozás mellett. 

A beavatkozások részben érinteni fogják a gyorsforgalmi út burkolatát, illetve a munkaterület és a munkagépek mozgása, valamint a kivitelező szakemberek biztonsága érdekében is szükséges bevezetni a fenti korlátozásokat. A munkavégzés ideje alatt ugyanakkor így is 2 sávon közlekedhetnek majd az autósok.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyomatékosan arra kéri a közlekedőket, hogy a kihelyezett forgalmi előjelzések és érvényben lévő sebességkorlátozásoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek az úton dolgozók mellett a balesetek elkerülése érdekében.

Tekintettel arra, hogy a javítási munkák idején a csúcsidőszakokban hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről vagy navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Címkék:
utazás, felújítás, dugó, penzcentrum, lezárás, m3, terelés,