Évekig tartó káosz jöhet Budapesten: lebontják a Nyugati téri felüljárót

Pénzcentrum2019. május 17. 13:30

Tarlós István szerint  városképi szempontból is csúnya az építmény. Megoldható, hogy felüljáró nélkül is zavartalan maradjon a közlekedés.

El kell bontani a Nyugati téri felüljárót - erről döntött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. Tarlós István főpolgármester a Kossuth Rádiónak adott interjúban azt mondta, hogy a felüljáró városképi szempontból rendkívül csúnya, ezért kell elbontani. A döntés a Főváros Közfejlesztések Tanácsa május 14-i ülésén született meg a bontásról.

A főpolgármester szerint a tervezést végző FŐMTERV a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának legutóbbi ülésén olyan javaslatot terjesztett elő, amely szerint mégis megoldható a szintbeli keresztezés, a felüljáró nélkül, ezt a döntést a közfejlesztési tanács elfogadta. Jelezte, hogy a megoldás nem lesz egyszerű, mivel biztosítani kell, hogy a 4-es és a 6-os villamosok a jelenlegi gyakorisággal közlekedjenek, de mint mondta, ez a tervezők szerint megoldható.

A bontásról szóló döntést még a Fővárosi Közgyűlésnek és a kormánynak is jóvá kell hagynia, ám Tarlós István azt mondta, hogy a közfejlesztési tanácsi döntéseket eddig minden esetben jóváhagyták, így most is erre számít. Az autós felüljárót 1981-ben adták át. Volt mellette egy gyalogos felüljáró is, de ezt két éve elbontották.

Címkék:
otthon, fejlesztés, tarlós, bontás, beruházás, építkezés, 4-6, nyugati,