Folytatódik a horror a benzinkutakon: átlépjük a 400 forintos lélektani határt

MTI2019. április 15. 18:00

Megint emelkednek az üzemanyagok literenkénti árai, és ezzel átlépik a 400 forintos határt. Rövid idő alatt rengeteget drágult a benzin és a gázolaj.

A Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 400 forintra, a gázolajé 405 forintra nő.

Az üzemanyagok ára legutóbb szerdán változott, akkor a benzin ára bruttó 3 forinttal, a gázolajé pedig 2 forinttal nőtt. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Az olajárak emelkedésével párhuzamosan zajló drágulás pedig folytatódhat, így hamarosan ismét durván 400 forint fölé kerülhetnek az árak - írta korábbi elemzésében a Portflolio. A várakozások szerint a második félévben fordulat jöhet az olajpiacon, és ismét lefelé vihetik az irányt az árfolyamok, ami az üzemanyagárakat is mérsékelheti, azonban ezt több bizonytalansági tényező is keresztülhúzhatja.

Címkék:
utazás, benzin, benzinkút, dízel, mol, drágulás, benzinár, mol nyrt.,