Itt a lista: ezekre a kocsikra veheted fel a 2,5 milliós állami támogatást!

Pénzcentrum/Portfolio2019. február 11. 12:29

Elég széles azon autók választéka, amelyeket megvehetnének a nagycsaládosok az állami támogatásból. Még nem minden részlet tiszta, de az már körvonalazódik, hogy mikre adnak 2,5 millió forintot.

Vasárnap jelentette be a kormányfő, hogy a legalább 3 gyerekes családok 2,5 millió forintos állami támogatást kapnak autóvásárlásra. Ennek kapcsán Novák Katalin államtitkár hétfőn azt ismertette: lesznek bizonyos műszaki paraméterek, a finanszírozással kapcsolatban azonban fontos, hogy a családnak nem kell előfinanszírozni, hanem már eleve a kedvezményes áron vásárolhatják meg a kocsit. Az összeg azonban maximum az autó értéknek 50 százaléka lehet.

Ezek alapján minden legalább három, 18 év alatti gyermeket nevelő család hozzájuthat a támogatáshoz, a vételárra nem mondott felső határt Novák Katalin ésa kormányfő sem (az elektromost autóvásárlók esetében ez a plafon 20 millió forint). A Portfolio most összeszedte, hogy milyen "családi" autók jöhetnek szóba 7 személy felett.

Annyit elárulunk, mindezek alapján a lista nagyon széles: vannak rajta az olcsóságukról híres darabok, a szokványos középosztálybeli egyterűk, a praktikus kisbuszok és "dobozos" autók, valamint a luxusterepjárók. Az alábbiakban egy listában mutatjuk be az autóvásárláson gondolkodó, ingyenmilliókra pályázók lehetőségeit. Az összehasonlíthatóság kedvéért induló listaárakat vették figyelembe.

A teljes listát itt találod!

Címkék:
utazás, állami támogatás, autók, újautó,