Durvul a hóhelyzet: fennakadásokra is számíthatunk

Pénzcentrum2019. január 8. 16:40

Budapesten és az ország számos pontján havazik. Kedd estétől szerda reggelig általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható még több csapadék.


Az északkeleti megyékben végig hó várható, másutt azonban a havazás mellett havas esőre, esőre is számítani kell, kisebb eséllyel néhol ónos eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire +1 és -7 fok között alakul, amely főként az ország középső részein az éjszaka első felében áll be - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Fennakadások

Budapesten változó intenzitással esik a hó. A havas útviszonyok miatt több BKK-járat közlekedése módosult - olvasható a BKK Facebook-oldalán:

- a 65-ös és a 65A autóbusz nem közlekedik,
- a 191-es autóbusz terelve jár, nem érinti az Apostol utca és a Mandula utca közötti megállókat.

Fennakadásokat okoz a légi közlekedésben a havazás, a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre kedden több járat is késéssel érkezett meg, egyes gépek a környező légikikötőkben landoltak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport a Facebook-oldalán azt írta, a 2-es pályát lezárták, az 1-es pályát pedig folyamatosan takarítják, a gépeknek egy időre a légtérben kellett várakozniuk. Nemcsak a hó mennyisége a gond, hanem az erős havazásban a látótávolság erősen korlátozott - közöltékaz MTI-vel.

A MÁV interaktív térképén ellenőrizhetjük, hogy milyen mértékű késésre kell számítani.


Jelenleg egy-két kivételtől eltekintve, óriási késésekkel nem kell számolnunk.

Címkék:
utazás, bkk, havazás, január, liszt ferenc repülőtér, hóhelyzet,