Lehet, hogy már most meg kell tervezned a nyári nyaralásod, különben késő lesz

Pénzcentrum2019. január 1. 10:01

Rekordod dönthet az idei évben a hazai turistaforgalom, emiatt érdemes lehet már most megtervezni nyári utazásainkat. Szilveszterkor több szállodában is teltház volt.

Az idei évben jelentősen nőhet a belföldi üdülések száma, emiatt gyakori telítettség várható a szállodákban. Ennek oka abban keresendő, hogy az étkezési utalványok kedvezményes adózásának megszűnése miatt a munkaadó akár 50 százalékkal is több pénzt utalhat a SZÉP-kártyára. Poncsák Pál, a miskolci Avalon Resort & Spa hotel igazgatója az RTL Híradónak azt mondta, hogy a SZÉP kártyás fizetés a forgalmuk 20 százalékát teszi ki.

A Magyar Turisztikai Ügynökség számításai szerint már idén történelmi rekordot ér el a magyarországi turistaforgalom. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a legnagyobb szállodákban már hónapokkal ezelőtt beteltek a helyek szilveszterre, és az üdülők a korábbinál tovább maradnak a szállodában.A fő célpontok Eger, Hévíz, Hajdúszoboszló.

A telítettség olyan mértékű lehet, hogy Flesch szerint érdemes lehet már most megtervezni a nyári nyaralást. Különösen nehéz lehet szállást találni majd jövő karácsonykor, amely különösen hosszú. hat napos munkaszüneti időszakkal kecsegtet majd.

Címkék:
utazás, étterem, szálloda, Balaton, hotel, nyár, egér, szállás, hajdúszoboszló, szállásfoglalás,