Ónos eső, eső, 10 fok: lőttek a fehér karácsonynak?

MTI2018. december 21. 19:03

Enyhülés várható az utolsó adventi hétvégén,néhol plusz 10 foknál is melegebb lehet. Csapadékos is lesz az időjárás: kezdetben ónos eső, hószállingózás is lehet, aztán egyre inkább eső lesz jellemző - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton északkeleten kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék várható: ónos eső, fagyott eső, havas eső. Emellett egyre több helyen eső, zápor lesz jellemző. Többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 1 és 11 fokig melegszik a levegő (északkeleten lesz a hidegebb, nyugaton pedig a legenyhébb).

Adventvasárnap kezdetben helyenként, estétől egyre többfelé lehet számítani esőre, záporra. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 11 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Címkék:
karacsony, időjárás, eső, ónos eső, előrejelzés,