Kiadták a riasztást: sűrű köd várható ezekben a megyékben

Pénzcentrum2018. november 6. 16:01

Tartós, sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat három észak-magyarországi megyében. A ködös időben történő közlekedés nagyobb odafigyelést igényel.


Északkeleten, Észak-Alföld térségében előforduló sűrű köd fokozatosan ritkult, illetve általában megszűnt a déli, kora délutáni órákra.

Az előttünk álló éjszaka az említett területen ismét tartós sűrű köd képződhet, amely szerdán délelőtt mindenütt fokozatosan ritkul, majd várhatóan megszűnik.

Szerdán Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében számíthatunk rossz látási viszonyokra, az ország más részein nagy területen tartós, sűrű köd nem valószínű.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálat is felhívta a figyelmet, hogy a ködös időben történő közlekedés nagyobb odafigyelést igényel, a legrosszabb vezetési körülmények egyike. A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az egyik legfontosabb, hogy ködös útszakaszokon csökkentsük járművünk sebességét! Gyakran még a megengedett sebesség felső határa is eltúlzott lehet. Fontos a követési távolság növelése, ködben nehezebb megbecsülni a biztonságos követési távolságot. Lehetőleg tartózkodjunk az előzéstől!

Címkék:
riasztás, utazás, biztonság, figyelmeztetés, köd, orfk, vezetés,