Szinte hihetetlen: ilyen idő vár ránk november első hétvégéjén

Pénzcentrum/MTI2018. november 2. 19:04

Az OMSZ előrejelzése szerint az előttünk álló hétvégén is marad a kellemes időjárás - szombaton és vasárnap napközben sem valószínű csapadék, és mérsékelt lesz a légmozgás.

Reggelig döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten lehet vékonyabb a felhőtakaró. Elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben több helyen várható eső, zápor, kezdetben főként nyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. Hajnalra többfelé párássá válik a levegő, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon köd is képződhet.

Szombaton az ország nagy részén vékonyodik a felhőzet, és fátyolfelhős idő várható, szűrt napsütéssel. Nyugaton, északnyugaton viszont tartósan megmaradhat az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Napközben csapadék már nem valószínű. Mérsékelt lesz a légmozgás.

Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 18 és 23 fok között várható, de az Alpokalján és a Kisalföldön ennél alacsonyabb értékek valószínűek.

Vasárnapra virradóra is köd várható, amely délelőtt oszlik fel. Ezt követően napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 17-23 fok között alakul.

Címkék:
utazás, időjárás, omsz, november, meteorológia, előrejelzés,