Ebben a 10 városban él a legtöbb szupergazdag család

Pénzcentrum2018. július 3. 17:03

A város lakóinak magánvagyonát vették alapul a New World Wealth piackutató felmérésében, ahol arra keresték a választ melyek a leggazdagabb városok a világon. Mutatjuk a TOP 10-es listát.

A New World Wealth piackutató elemzésearra kereste a választ, melyek a leggazdagabb városok a világon. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, nem a GDP-t, hanem a városokban élők magánvagyonát, vagyis vagyontárgyaikat, készpénzüket, részvényeiket és üzleti érdekeltségüket vették alapul. Ez alapján pedig így néz ki a világ leggazdagabb városainak listája.

10. Szingapúr: lakosai 1 billió dollár értékű vagyont halmoztak fel.

9. Sydney: a városban élők összesen itt is 1 billió dollár értékű vagyonnal rendelkeznek.

8. Hongkong: lakosai összesen 1,3 billió dollárnyi vagyonnal rendelkeznek

7. Los Angeles: a városban élők összesen 1,4 billió doollárnyi vagyonnal bírnak

6. Sanghaj: kétbilliárd dollárnyi magánvagyonnal rendelkeznek a városban élők

5. Peking: az összvagyon értéke 2,2 billió dollár

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

4. Szilícium-völgy: az ott élők összvagyona 2,3 billió dollár

3. Tokió: az összavgyon értéke 2,5 billió dollár

2. London: a lakosok vagyonának értéke 2,7 billió dollár

1. New York: a magánvagyon összértéke 3 billió dollár.

Vagyis a leggazdagabbak közé csak egy európai ország fért be. Ugyanakkor érdemes szem eleőtt tartani, és erre az elemzést készítők is felhívták a figyelmet, hogy ez nem azt jelenti, hogy ezekben a városokban mindenki anyagi biztonságban él, sőt. Hatalmas anyagi különbségek vannak a városok lakói közt, hívja fel a figyelmet az Independent, amely kiemeli, hogy az Euromonitor International kutatásai alapján New Yorkban és Los Angelesben kiemelkedően aránytalanul oszlanak el a jövedelmek, a leggazdagabb háztartásokhoz érkezik a legtöbb pénz.

Címkék:
utazás, gazdagság, london, bevétel, top10, japán, peking, szingapúr,