Horror vár a nyaralókra a Balatonnál: 150 ezerbe is lehet egy családi hét

Népszava2018. június 5. 09:30

Akár 150 ezer forintba kerülhet egy balatoni hét egy család számára - írja a Népszava.

A lap értesülése szerint június közepétől már a legolcsóbb szálláshelyeken is 2200-2500 forintot kell fizetni személyenként egy éjszakáért, és ezek jellemzően nem is tóparti települések. Ez persze csupán a legalja az egésznek, innentől ugyanis már csak felfelé vezet az út. A part közelségéhez arányosan nőnek az árak is, 3500-5000 forintig, de például Siófokon egy apartmanban egy kétágyas szoba medencehasználattal már 70 ezer forintba kerülhet.

Átlagárakkal számolva egy négytagú család egy hétre 90-150 ezer forintos szállásköltséggel számolhat, s ehhez jön a többi kiadás.

A szálláson kívül természetesen még rengeteg egyéb költségekkel számolhat idén az, aki a Balatonnál nyaralna. A strandok díjszabása is igen nagy ívet ölel át, átlagosan 600-800 forintba kerül, de vannak ennél lényegesen drágább lehetőségek is.

A parkolást sem szabad ugyanakkor elfelejteni, a felkapottabb üdülőhelyeken 150-500 forintba is kerülhet egy óra, tehát egy tóparti vacsorához egy ezrest simán hozzá lehet csapni, ha az ember autóval megy. És ha már étkezés, csapolt sörökért 400-900 forintot is elkérhetnek, de a Balatonhoz a hekk és a lángos is hozzátartozik, előbbit darabra adják, de dekára mérik, jó esetben 1500-ról indul egy kisebb példány, a nagyobbakért viszont 2500-at is otthagyhat az éhes turista, kenyérrel, valami kis savanyúsággal a végösszeg már átlépheti a háromezret.

Mindent egybevetve, szállásköltség felett könnyen napi tízezer forintos kiadással is számolhat egy család a balatoni főszezonban, azaz

egy egyhetes, egyáltalán nem fényűző nyaralás lazán elvihet 150 ezer forintot a családi kasszából.
Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, nyaralás, Balaton, strand, vakáció, üdülés, sör, hekk, ,