Újra nagyot lépett a WizzAir: rengeteg új járatot jelentettek be

Pénzcentrum2018. május 14. 18:30

A WizzAir ma bejelentette, hogy 2018 decemberétől két gépesre bővíti debreceni bázisát egy második Airbus A320 típusú repülőgéppel. A bővítéssel továbbá hét régóta várt járatot is indít a WIZZ Debrecenből Barcelonába és Palma de Mallorcába (Spanyolország), Baselbe (Svájc), Doncaster/Sheffieldbe (Egyesült Királyság), Dortmundba (Németország), Lárnakába (Ciprus) és Máltára. 

Az új útvonalakon túl a legnépszerűbb, Tel-Avivba és Párizs Beauvais-ra közlekedő debreceni járatok gyakorisága megnő, így 2019-ben hetente 16-tal több WIZZ-járat repül majd Debrecenből. A járatokra egy útra a jegyek már 2990 forinttól foglalhatóak. A Wizz Air 2012-ben indította első járatát a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről, és azóta is folyamatosan fejleszti egyre bővülő hálózatát, a légitársaság 2019-re közel 600 000 ülőhelyet kínál 11 országba közlekedő 14 járatán.

Az új repülőgép 2018 decemberében érkezik, és hét új útvonalat támogat majd. A WIZZ legnépszerűbb debreceni járatainak gyakorisága is megemelkedik: 

Tel-Avivba és Párizs Beauvais-ra hetente 2 helyett 3 járat indul majd.

A bázis bővítését követően két modern repülőgépével a Wizz Air több mint 70 helyi közvetlen munkavállalót foglalkoztat majd Debrecenben, és a következő debreceni toborzásra már májusban sor kerül. Az idei év kezdete óta már 97 000 utas utazott a WizzAir-rel Debrecenből indulva vagy odaérkezve, ami 24 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

Loading...
Címkék:
utazás, közlekedés, repülő, repülés, debrecen, wizzair, járat,