Kiadták a figyelmeztetést: útlezárások és korlátozások várhatók országszerte

MTI2018. február 27. 08:30

Vas és Győr-Moson-Sopron megyében hét útszakaszon rendeltek el korlátozást hófúvás miatt, Tolnában pedig a 61-es és 65-ös úton korlátozzák a kamionforgalmat - tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A rendőrség közleményei szerint peidg Horvátországba sem Letenyénél, sem Barcsnál nem engedik be a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket.

Az Útinform kora reggeli összesítése szerint Vas megyében a 40-70 kilométer/órás széllökések miatt mintegy kilencven útszakaszon tapasztalható hóátfúvás, emiatt a látótávolság lecsökkenhet akár néhány méterre is. A viharos széllökések gyakorlatilag azonnal visszahordják a havat a burkolatra.

Vasban emiatt a Lócs és Csepreg, a Szombathely és Bucsu, valamint a Karakó és Jánosháza közötti mellékút egy-egy szakaszát lezárták a hóátfúvások miatt.

Győr-Moson-Sopron megyében a Vitnyéd-Csapod-Iván, a Nemeskér-Egyházasfalu összekötő úton és Egyházasfalu-Szakony között, valamint a Fertőszentmiklós-Fertőújlak összekötő úton félpályás korlátozást rendeltek el.

Tolna megyében a 61-es és 65-ös úton átmenetileg korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A meteorológiai előrejelzések szerint egyébként kedden az ország teljes területén havazás várható.

A Szombathely-Debrecen vonaltól délre 5-10, Zala, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád megye határhoz közeli, déli részein pedig akár 10-20 centiméternyi friss hó is hullhat.

Elsősorban a Dunántúlon, főleg a nyugati és déli részeken, valamint a Bakonyban várható 40-60 kilométer/órás széllökés

- hívta fel a figyelmet a Magyar Közút, akik arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, csak megfelelő téli gumikkal induljanak útnak, a hófúvásos területeket pedig kerüljék el.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, vihar, szél, időjárás, hófúvás,