Ezt tartogatja számunkra a hétvége: változékony időnk lesz

Pénzcentrum2018. február 16. 19:04

Változékony időnk lesz a hétvégén, szitálás, hószálingózás, eső, havas eső és havazás is várható. A frontérzékenyek kemény napok elé néznek.

Szombaton északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, majd hajnalra több helyen köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet. A ködös, borult tájakon szitálás, hószállingózás előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a hóval borított, kevésbé felhős területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Az OMSZ előrejelezése szerint vasárnap eleinte borult lesz az ég, majd a déli óráktól észak, északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Éjszaka többfelé havazhat, a déli országrészben havas eső, eső is előfordulhat, majd délelőtt fokozatosan megszűnik a csapadék.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Fájhat majd a fejünk

Szombaton napközben újabb melegfront éri el térségünket, ez a melegfrontra érzékenyeknél fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat, csökken teljesítőképesség is.

Címkék:
időjárás, előrejelzés,