Jobb felkészülni: szeszélyes időnk lesz a jövő héten

MTI2018. február 4. 19:02

Noha holnap az ország nagy részén kisüt majd a nap, északkeleten és az Alpokalján számíthatunk hózáporra, gyenge havazásra is. Egész héten változékony időnk lesz.

Hétfőn a változó felhőzet mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de az északkeleti területek mellett az Alpokalján is erősen felhős lesz az ég. Helyenként hózápor, gyenge havazás előfordulhat. Hajnalra foltokban köd képződhet, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Az északnyugati szelet kezdetben többfelé kísérik élénk lökések, majd estétől mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, ennél hidegebb csak a havas, derült helyeken lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +6 fok között várható, a fagypont alatti értékek északkeleten valószínűek.

Kedden változóan, északon erősen felhős lesz az ég, majd estétől délnyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között, a derült, havas helyeken -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 között alakul.

Szerdán többnyire borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék; a Balatontól északnyugatra hó, délkeleten eső, másutt vegyes halmazállapotú. A reggeli órákban a Dunántúl keleti felén, az Alföldön ónos esőre is számítani kell. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északra -1 és +4, délre 5 és 10 fok között alakul.

A jelenlegi prognózis szerint a hét második felében marad a változó, csapadékos idő.

Címkék:
utazás, időjárás, omsz, előrejelzés,