Igazi rémálom: futhatnak a pénzük után a Green Holidays károsultjai

Pénzcentrum2018. január 29. 10:02

Fél évvel a Green Holidays csődje után sok utas még mindig nem kapott egy forint kártérítést sem - derült ki az RTL Klub Híradójának vasárnap esti adásából.

2017. július 2-án, vasárnap esterobbant a hír, hogy nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét, nem tudja teljesíteni az utazási szerződés szerinti kötelezettségeit a Green Holidays Kft.

Dacára annak, hogy ez már fél éve történt, sok utas azóta sem kapott kártérítést - adta hírül az RTL Klub Híradója vasárnap este. Egy nő, aki az utazási irodával szeretett volna utazni, félmillió forintot fizetett be, de az üdülés meghiúsult a csőd miatt, a biztosító sem fizetett. A legnagyobb probléma az, hogy ők nem közvetlenül a Green Holidays Kft.-nek fizettek, hanem egy közvetítőn keresztül foglalták le az utat.

A biztosító azt közölte, hogy eddig több mint 360 millió forint kártérítést fizettek ki, de csak azokat az utasokat kártalanítják, akik közvetlenül a Green Holidays-nek fizették be az utat. A kártérítésnek ráadásul van egy felső korlátja is: a biztosító legfeljebb 500 millió forintig vállalta a kártérítések kifizetését, ám a kárigény ezt jócskán meghaladja.

Az Uniqa biztosító lakossági kárrendezési vezetője a Híradónak elmondta, azoknak, akik közvetítő útján fizettek be az útra, a Green Holidays Kft. biztosítója nem tud fizetni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
biztosítás, utasbiztosítás, károsult, károsultak,