Repeshetsz az örömtől, ha te is vonattal jársz: legalábbis a MÁV szerint

Pénzcentrum2017. december 26. 10:30

A téli menetrendváltással újabb kedvezményeket vezetett be a MÁV-START az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt menetjegyekre. Az 5, 10, illetve 20 százalékos árcsökkentésnek köszönhetően jelentősen, 24 százalékkal nőtt a jegykiadó automatákból értékesített, 44 százalékkal pedig az e-vonatjegyek száma.

December 10-től öt százalékkal kerülnek kevesebbe a jegykiadó automatából megvásárolt jegyek. Ennek hatására 24 százalékkal emelkedett a jegykiadó automaták forgalma a bevezetést követő egy hétben, az előző év azonos időszakához viszonyítva - írja közleményében a MÁV-START.

Az otthon kinyomtatott vagy mobileszközökön bemutatott e-jegyek ára 10 százalékkal csökkent, s a számok azt mutatják, hogy 44 százalékkal több e-vonatjegyet vettek az utasok, mint 2016 azonos időszakában. 

A "@" (kukac) jellel jelölt vonatokra 20 százalékos kedvezményt biztosít a vasúttársaság a decemberi menetrendváltástól, a lépés eredményeként közel 3500 jegyet vásároltak a csúcsidőn kívüli járatokra. (A 15 százalékos e-Balaton- és e-Velence-kedvezményt még a nyáron vezette be a MÁV-START, s a pozitív fogadtatást látva döntött a kedvezmény további növeléséről és kiterjesztéséről.)

Az árcsökkentés célja az utasok kényelmének fokozása, igényeik jobb kiszolgálása, a korszerű értékesítési csatornák népszerűsítése, valamint a vasúti közlekedés még vonzóbbá tétele.

Jól jönne 500 ezer forint?A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank(THM 11,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az MKB, a K&H, illetve a Cetelemés aBudapest Bank személyikölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
Címkék:
utazás, közlekedés, MÁV, vonat, jegy, e-jegy, értékesítés,