Eleged van és elhúznál? Ide már négyezer forintért elszökhetsz

Pénzcentrum2017. november 8. 14:00

Sokan még húzzák a szájukat, amikor elhangzik, hogy mindjárt itt a karácsony, de ez egyáltalán nem jogos: szentestéig ugyanis már csak 46-ot kell aludni. Még ennél is kevesebbet kell várni azonban az adventi időszakig, amikor számtalan karácsonyi vásárt rendeznek Magyarországon és külföldön is. Ha már unod a kürtőskalácsot, de szereted a karácsonyi vásárok hangulatát, akkor szerencséd van: akár néhány ezer forintért eljuthatsz Európa legjobb vásáraiba, nézzük, hogy hova és mennyiért.

Ha valaki még egyszer azt mondja neked, hogy ne beszélj a karácsonyról, mert még "hol is van az", akkor mutasd meg neki ezt a visszaszámlálót, mely december 24. este nyolc óráig méri a hátralévő időt:

Loading...

Ha ez nem lenne elég drámai, akkor nézzük, az utolsó szenteste óta eltelt időszak, hogyan viszonyul a legközelebbiig hátralévő napok számához.

Loading...

Na ugye, mindjárt itt van. Ha pedig szeretnél egy kicsit lazítani és az adventi hangulatot külföldön átélni, mutatjuk az ár-érték arányban legjobb lehetőségeidet.

Bécs

Szinte nincs olyan karácsonyi vásárokkal foglalkozó toplista a neten, melyre ne kerülne fel a város. Bécsben egymást érik a karácsonyi vásárok, azonban kiemelkednek közülük a bécsi városháza (Rathausplatz), illetve a schönnbruni kastély előtti piacok. Az előbbi november 17-én, az utóbbi pedig november 18-án nyit. 

Jó hír, hogy Bécs tényleg itt van a szomszédban, tehát egy jó forralt borért nem kell messzire menni. A legolcsóbb vonatjegy négyezer forintegy útra (13 euró), ha pedig több napra maradnál, megérheti a kirándulójegyet megvenni 43 euróért (kb. 13 ezer forint), melyben benne van egy négy napon belüli oda-vissza vonatjegy és a bécsi tömegközlekedés kétnapi használata is.

 

Prága

Prágában belvárosa nyáron is elvarázsolt helynek tűnik, a kis utcák, az asztronómiai óra és a zsidó negyed egészen különleges hangulatot ébresztenek, ha pedig ez az egész behavazódik, akkor garantált a szórakozás. A legnagyobb karácsonyi vásárok a Vencel téren (Václavské náměstí) és az Óváros téren (Staré Město) helyezkednek el, egymástól körülbelül öt percre. A rendezvények december 2-án nyitnak.

Prága hátránya, hogy eljutás szempontjából pont az a hely, ami autóval sokaknak már kényelmetlen, vonattal túl sokáig tart, repülővel pedig drága. 

  • Autóval oda-vissza olyan 37 ezer forintot érdemes számolni a Via Michelin szerint autópálya-matricákkal és benzinnel együtt, 
  • vonattal egy útra a legolcsóbb jegy hatezer forintba kerül (19 euró) és ide is elérhető kirándulójegy 59 euróért (kb. 18 ezer forint), ebben azonban Béccsel ellentétben nem két-, hanem háromnapi tömegközlekedés-használat van benne.
  • Repülővel van közvetlen járat Budapest és Prága között, a jegyárak persze állandóan változnak, jelenleg olyan 40 ezer forintba kerülnek oda-vissza, a december eleji hétvégékre.

Brüsszel

A brüsszeli főtér (Grand-Place de Bruxelles) környékén elhelyezkedő Winter Wonders (Téli Csodák) elnevezésű rendezvényen több mint 200 bódé, kisgyerekeknek vidámpark, óriáskerék, jégpálya és különböző rendezvények dobják fel a hangulatot, november 24-től.

Ide természetesen már repülővel kell menni, de jelenleg még a karácsony előtti hétvégére (december 14-18-ig) is elérhetők jegyek 18 ezer forint alatt a WizzAir és a RyanAir kombinációjával.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Berlin

Berlin hivatalos oldalán németes pontossággal szedték össze a város körülbelül 50 karácsonyi vásárát, nyitvatartási idővel és megközelíthetőséggel együtt, mely ide kattintva érhető el. Ezek közül kiemelkedik a Berliner Weinachtszeit, mely az Alecanderplatz mögött helyezkedik el november 24-től, valamint a WeinachtsZauber, mely Berlin történelmi belvárosában, a Gendarmenmarkton található november 27-től.

Berlinbe eljutni leginkább repülővel érdemes, mivel, ha jókor vesszük meg a repülőjegyet, olcsóbb, mint a vonat. December 14 és 18 közötti dátumokra keresve például 12 ezer forint alatt megáll a retúrjegy, vonattal pedig a legolcsóbb jegy egy útra kerül körülbelül ennyibe.

Barcelona

Barcelonában a Fira de Santa Llúcia nevű karácsonyi vásár több mint 300 bódéval várja a vendégeket november 24-től a Placita de la Seu-n. Specialitása nemcsak abban rejlik, hogy a fentieknél valószínűleg jóval enyhébb időjárási körülmények között várhatjuk az ünnepet, hanem katalán tradíció szerint ünnepségekkel és óriási rácsos ágyakkal, valamint a betlehemek világából ismeretlen, de a katalánoknál létező, letolt nadrágú Caganer figurával is találkozhatunk.

Barcelonába kizárólag repülővel érdemes nekiindulni néhány napra, a fenti (december 14 és 18 közötti) időpontokra van még retúrjegy 20 ezer forint alatt is.

Ha a karácsoniy vásárokhoz megjött a kedved, de szeretnéd még feltérképezni a lehetőségeidet, akkor további gyűjtéseket itt, itt és itt is találtsz angolul.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED, MERT TERVEID VANNAK?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod az ideális gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 12,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, a Cetelem, és a Cofidis gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Loading...

Címkék:
vásárlás, utazás, karacsony, karácsonyi vásár, bécs, berlin, brüsszel, barcelona, prága, óriáskerék,