A luxusra vágyó középosztályt célozza az új magyar légitársaság

hvg.hu2017. szeptember 19. 10:00

Előkészülőben az új, magyar légitársaság, aminek az előzetes tervek szerint már a 2017-es téli szezonban el kellene indulnia - írja a HVG.


A Ronan Air Légiközlekedési Kft.-t 2014-ben jegyezték be, ám eddig még nem sokat lehetett róla tudni. A céget Magyarország Srí Lanka-i tiszteletbeli konzulja jegyzi, és augusztusi információk alapján már a 2017-es téli szezonban fel kellene szállni az első gépnek. Erre azonban kevés az esély.

Ugyanakkor a Ronan nemrég feltöltött néhány adatot honlapjára, ami betekintést enged a tervezett hálózatba és üzleti modellbe. A társaság más fapadosokhoz hasonlóan nem a központi, inkább másodlagos repterekre vinné az utasait, így faragva költségeit. A célvárosok között szerepel Poznan, Antwerpen, Lugano, Salzburg vagy például Vilnius.

Az üzleti modell legfontosabb eleme azonban az lenne, hogy a Ronan prémium szolgáltatást nyújtana a turistaosztály áráért olyanoknak, akik a hagyományos légitársaságoknál nem engedhették meg maguknak a business class közeli élményt. A tervek másik különleges pontja, hogy a társaság belföldi járatokat is tervez. Budapestről Pécsre és Debrecenbe repülnének.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, repülő, repülés, légitársaság,